Ds van Dalen over Ruth

Bijzonder….. Uit het Kerkblad va 10 juni 2012.

….. In de dienst is ds. J. van Dalen uit Varsseveld aan onze gemeente verbonden….. Ds. van Dalen sprak met ons over Ruth, die uit Moab met haar schoonmoeder Naomi mee naar Bethlehem kwam; een vreemdelinge in een onbekend land. Het Bijbelboek verhaalt dat zij niet aan haar lot werd overgelaten, maar dat ook voor haar zorg werd gedragen; niet uitgejouwd als een onbekende immigrante – een vrouw nog wel -, zonder man en kinderen, maar omringd door de goede zorgen van een rijk landheer, Boaz. “Oog hebben voor elkaar”, zou een goed thema kunnen zijn voor de dienst, zo hield ds. van Dalen ons voor: oog voor buitenstaanders, zorg voor nieuwkomers, ook als die niet uit Varsseveld komen en speciaal beroepen zijn. Geen afstandelijkheid, maar een warme bejegening, voor allemaal! Niet alleen in het Midden-Oosten van toen, maar ook in het Kudelstaart van nu.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *